سفارش تبلیغ
صبا ویژن

96/4/21
3:34 عصر

مقاله انتخـاب روش حفـاری و بهینـهسازی شـرایط خـاک در پـــروژه تـ

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله انتخـاب روش حفـاری و بهینـهسازی شـرایط خـاک در پـــروژه تــونــل دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله انتخـاب روش حفـاری و بهینـهسازی شـرایط خـاک در پـــروژه تــونــل کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انتخـاب روش حفـاری و بهینـهسازی شـرایط خـاک در پـــروژه تــونــل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله انتخـاب روش حفـاری و بهینـهسازی شـرایط خـاک در پـــروژه تــونــل :

چکیده:

فکر ایجاد ارتباط زمینی بین جزیره قشم و سرزمین مادراز سالهای پیش مطرح بوده است ولی تصمیم جدی برای اجرای آن گرفته نـشده بـود.
در چند سال گذشته، امکان سنجی این پروژه با درخواست سازمان منطقه آزاد قشم و توسط مؤسسه مهندسین مشاور ساحل انجام شـده و دو گزینه پل و تونل، بطور مجزا از هم، مورد بررسی قرار گرفته است. در بررسی گزینه تونل، یکی از مهمترین مراحل مطالعه، انتخـاب روش اجـرا است و در این راستا، حفر تونل با ماشین سپر توازنی با فشار زمین EPB یا سپر ترکیبی Mixshield انتخاب گشته است. دستیابی بـه پیـشروی مناسب در این نوع از ماشینهای سپر، نیازمند اصح شرایط خاک در حین حفاری می باشد و برای این منظور روشهای مختلفی وجود دارد که از میان آنها، تزریق فوم برگزیده شده است. در این مقاله، نحوه بررسی گزینه ها و روش انتخاب ماشین ات حفاری مورد بحث قرار می گیرد.

کلید واژه ها : تونل زیردریایی خلیج فارس، تونلسازی با سپر، سپر توازنی با فشار زمین، سپر ترکیبی، بهینه سازی خاک، فوم

.1 مقدمه

ارتباط و استفاده از جزایر نزدیک به مناطق ساحلی و منابع آن، ایجاد راههای مناسب بین جزایر بـا سـواحل را جهـت عبـور از منطقه دریایی ،که معمو توسط احداث پل و تونل انجام می شود، بعنوان یک نیاز در منطقه عمومی خلـیج فـارس و خـصوصا تنگه هرمز مطرح نموده است.

در ناحیه شمال جزیره قشم، با توجه به عمق دریا ، فاصله زیاد بین سواحل، ایجاد مانع برای کشتیرانی، مسائل زیست محیطی، محظات استراتژیکی پلها و پیچیدگیها و هزینه های سنگین تونل غرقابی (Submerged Tunnel)، حفـر تونلهـای زیرآبـی در دستور کار قرار گرفته است. حفر تونلهای زیر آبی در کشورهایی نظیر ژاپن، انگلستان، فرانسه، دانمارک، هلند، فنند و نـروژ بر حسب شرایط جغرافیایی خاص خود و قرارگیری در کنار دریا و همچنین دسترسی بـه فـن آوری پیـشرفته مـورد نیـاز ایـن تونلها، رشد و توسعه بیشتری نسبت به سایر کشورها داشته است. در ایران نیـز بـه دلیـل اسـتعدادهای بـالقوه جزیـره قـشم و موقعیت حساس آن، بحث احداث تونل و اتصال این جزیره به بندرعباس مطرح بوده است. در این مقاله، پس از معرفی اجمـالی پروژه به نحوه انتخاب روش حفاری و طریقه بهینه سازی شرایط خاک در ضمن اجرا پرداخته شده است.

.2 معرفی پروژه تونل خلیج فارس

.1-.2 موقعیت جغرافیایی
از نظر موقعیت جغرافیایی، جزیره قشم در تقاطع مدار 26 درجه و 45 دقیقه شمالی و نصف النهار 55 درجه و 47 دقیقه شرقی و در مدخل تنگه هرمز واقع است. طول جزیره در جهت مداری شرقی-غربی، بیش از 112 کیلومتر بوده و سواحل شـمالی آن، تقریباً شکل سواحل جنوبی سرزمین اصلی را دنبال می کند. فاصله این جزیره تـا سـرزمین مـادر متغیـر بـوده و از حـدود 22

کیلومتر در مدخل شرقی(حوالی بندرعباس) تا 10 کیلومتر در غربی ترین نقطه تغییر می نماید و در تنگهنسبتاً باریک خـوران به حدود کمتر از 2/5 کیلومتر در امتداد یک خط راست می رسد. این مسیر مستقیم که کمتـرین فاصـله بـین سـاحل قـشم و بندرعباس است، بهترین موقعیت جهت احداث پل یا تونل را در ذهن تداعی می نماید.

انتخاب روش حفاری و بهینه سازی …

.2-2 کاربری تونل

با توجه به ترافیک پیش بینی شده از بندرعباس به جزیره قشم در برنامه های زمانبندی با فاصله بیست ساله، ترافیـک عبـوری این مسیر 11400 ماشین در روز خواهد بود و لذا برای برنامه کوتاه مدت، این نیاز بوسیله یک جاده دوبانده مرتفـع مـی شـود؛ بنابراین در حال حاضر برآوردهای اولیه برای جادهای دوبانده بوده که می تواند در صورت نیـاز، بـا اجـرای تونـل دوم، دو تونـل بصورت مجزا و یکطرفه در مسیرهای رفت و برگشتی (شمال و جنوب) بکار بـرده شـود. بنـابراین، تونـل مـورد بررسـی از نـوع جادهای و دارای دو باند راه است که مسیر آن دوقوسی بوده و از زیر دریا دو ساحل قشم و بندر عباس را بهم متصل میکند.

.3-2 شرایط زمین شناسی و ژئوتکنیکی

براساس اکتشافات ژئوفیزیکی و گمانه زنیهای انجام شده، ساختار کلی مسیر تونل خلیج فارس، شامل توالی یه هـای ضـخیم مارنی و میان یه های نازک ماسه ای است که با افزایش عمق، درصد ایـن عدسـیهای ماسـه ای بـسرعت کـاهش مـی یابـد و همچنین این بررسیها، حکایت از وجود یک ناحیه گسلی در ساحل شمالی، با امتدادیتقریباً عمود بر محور تونل دارد که غیـر فعال بنظر می رسد. شکل 1، پروفیل طولی از زمین شناسی مسیر تونل را نشان می دهد.

.4-2 شکل مقطع و مسیر تونل

در بررسیهای انجام شده، مقطع تونل دایرهای شکل با قطرهای 11 و 12 متر مدنظر قرار گرفته اسـت (جـدول .(1 همچنـین از میان گزینههای ارائه شده برای مسیر، دو مسیر دو قوسی با شیبهای ورودی 2 و 4 درصد بـرای ایـن تونـل، انتخـاب و خصـه مشخصات آنها در جدول 2 ارائه شده است. شکل 1، نیز پروفیل طولی گزینه هـای مـورد مطالعـه بـرای مـسیر تونـل را نـشان میدهد. زم به ذکر است که در هر طرف تونل، یک ترانشه ایجاد میشود که مشخصات کلی آنها نیز در جدول 2 آمده است.

جدول .1مشخصات گزینه های مورد مطالعه برای مقطع تونل

قطر حفاری ضخامت سطح حفاری عرض شانه های هر عرض عرض کلی ارتفاع ارتفاع سکوی
گزینه سگمنت سواره رو طرف مسیر پیاده رو جاده سواره رو از پیاده رو
2 کف تونل
(m) (m) (m ) (m) (m) (m) (m) (m)
(m)
1 12 0/60 113/1 2 × 3/65 2 × 0/85 2 × 0/6 9/0 5/20 0/40
2 11 0/55 95/0 2 × 3/65 2 × 0/4 2 × 0/6 8/1 5/20 0/40

جدول .2 مشخصات گزینه های مورد مطالعه برای مسیر تونل

گزینه قطر تونل شیب ورودی طول مسیر ساحل طول مسیر میانی طول مسیر ساحل جنوبی طول کلی تونل مجموع طول
(m) مسیر (%) شمالی (m) (m) (m) ترانشه ها (m)

1 12 2 2450 1200 2600 6250 1400
2 12 4 1200 1500 1300 4000 700
3 11 2 2450 1200 2600 6250 1350
4 11 4 1200 1500 1300 4000 675

.3 انتخاب روش حفاری تونل

پنجمین کنفرانس تونل ایران

جهت حفر تونلهای زیرآبی دو روش حفاری سنتی با سینه کارباز و حفر مکانیزه با جبهه کار بسته مورد مطالعه و بررسـی قـرار گرفت. حفر سنتی در مسیرهای کوتاه و شرایط زمین شناسی کام شناخته شده، مناسب میباشد. با توجه به طول مسیر تونل و شرایط زمین شناسی موجود، امکان بکارگیری روش سنتی برای پروژه منتفی بوده و حفاری مکانیزه با ماشـینهای تونلـسازی سپر بستـه انتخــاب شده است. انتخاب نوع ماشین تونلسازی، تابع شرایط زمین و عوامل مختلف عملیاتی می باشد که بایـد

الف . گزینه دارای شیب ورودی 2 درصد و شیب میانی 0/3 درصد

ب . گزینه دارای شیب ورودی 4 درصد و شیب میانی 0/3 درصد

شکل .1 پروفیل طولی گزینه های مورد مطالعه برای مسیر تونل

به همگی آنها توجـه کافـی مبذول داشـت. بعلت انعطافپذیری کم ماشینهای تونلـسـازی در برابـر تغییـرات در نـوع زمـین و شرایط کاری، انتخاب ماشینی نامناسب میتواند باعث بروز مشکت متعددی در حین اجرا شود که مهمتـرین اثـر آن، کـاهش نرخ حفاری، بروز نقص در نگهداری بکار برده شده و افزایش زمان اجرای پروژه میباشد. از این جهت در برخی موارد، تغییـر در نوع یا سیستم ماشین، امری اجتنابناپذیر می نماید که هزینه های پیش بینی نشده زیادی را بر پروژه تحمیل می کند. زمـه انتخاب ماشین با میزان دقت با، داشتن اطعات کافی از وضعیت مسیر است که با توجه به اطعات محدود و اولیه فعلـی، در پروژه تونل خلیج فارس مشکل می نماید.البته با افزایش اطعات و گمانه زنیهای بیشتر در بستر دریا، این انتخاب که براسـاس اطعات موجود زمین شناسی و ژئوتکنیکی پروژه میباشد، نیز اصح و متناسب با اطعات بدست آمده تصحیح خواهد شد.

بنابراین با توجه به مطالب فوق و استفاده از مقایسه انواع سیستمهای قابل کار در این پروژه، روشهای تجربی موجـود و بررسـی پروژه های مشابه،ماشین حفاری مناسب با توجه به اطعات موجود انتخاب شده است .

.1-3 لزوم استفاده از سپر حفاری

در پروژه تونل خلیجفارس، با وجود شرایطی که در طول مسیر احداث تونل حکمفرماست و پیش بینی وجود عدسیهای ماسهای که دارای تراوایی با بوده و غیر چسبنده می باشند، احتمال عدم پایداری و ریزش سینه کار بسیار زیاد است و لذا میبایـست از این مسئله جلوگیری نمود. از طرفی تحلیلهای عددی که با نرمافزار FLAC در حالت بدون پوشش تونل انجام شده، نیز بیانگر حرکت سریع زمین اطراف به فضای حفاری شده می باشد. وجـود ایـن شـرایط زمـین از نظـر تقـارب سـریع در اثـر جابجـایی دیوارهها، ریزش سینه کار و امکان شکستگی زمین و ورود آب به تونل، استفاده از سپرها و نصب نگهداری بـصورت همزمـان را الزامی مینماید.استفاده از سپرهای بسته علیرغم سرمایه گذاری اولیه باتر، ریسک مربوط به ناپایداری سینه کار و دیواره هـا و

انتخاب روش حفاری و بهینه سازی …

احتمال ورود آب بداخل تونل را مرتفع می نماید و لذا روش کمابیش استاندارد جهت حفـر تونلهـای زیرآبـی در زمینهـای نـرم میباشد.بعوه تجربه استفاده موفق این ماشین آت در پروژه های مشابه در سایر نقاط جهـان و سـرعت حفـاری بـای آنهـا ، مؤید این انتخاب برای پروژه خلیج فارس می باشد.

.2-3 انواع سپرها

ماشینهای حفاری سپردار قابلیت احداث تونل در زمینهای نرم و خاکی و یا زمین های ریزشی را دارند و از نظر کاری بـه انـواع متفاوتی تقسیم میشوند. همانطور که گفته شد، در پروژه تونل خلیجفارس، با در نظر گرفتن ناپایداری سـینه کـار و وجـود آب نفوذی، مخصوصا در لنزهای ماسه ای و ناحیه گسلی، امکان استفاده از ماشینهای سپر با سینه کار باز وجود ندارد و بکـارگیری سپرهای با سیستم بسته الزامی است. زم به ذکر میباشد که در اجرای پروژه های تونل در زیر رودخانههـا و یـا دریـاغالبـاً از سپرهای بسته با طراحی کله آب بند استفاده می شود که در صورت نشت آب از سـینه کـار بتـوان از ورود آب بـه درون تونـل جلوگیری نمود. البته این بدان معنی نیست که این ماشینها همواره باید در حالت بسته کار کند، بلکه وقتـی حفـاری در میـان مییه مارنی و نفوذناپذیر انجام شود و از عدم وجود گسلها و عدسیهای ماسـهای آبـدار کـًو ورود آب بـه داخـل سـینه کـار اطمینان حاصل شده است، میتوان بطور مقطعی از ماشین بصورت عادی و بدون آب بند کردن جبهه کار استفاده نمود.

بطور کلی، سیستمهایی که امکان بکارگیری در شرایط عملیاتی پروژه تونل خلیجفارس را دارند، عبارت از سپرهـــــای هــوای فشرده (Compressed Air Shield) ، سپـــــرهای دوغـــــابی (Slurry Shield) ، سپـــــرهای توازنی با فـشــــار زمیــن (Earth Pressure Balance Shield) و سپـــرهای ترکیبی (Mixed Shield) میباشنــد که در ادامه تنـها به ذکر اســاس کار آنها پرداخته شده و از خوانندگان دعوت می شود جهت مطالعه نحوه کار و مزایـا و معایـب ایـن ماشـینها بـه منابع مختلف از جمله Maidl,1995مراجعه نمایند.

سپرهای هوای فشرده
این سپرها، از سیستم هوای فشرده بعنوان مکمل سپرهای با جبهه کار باز، برای نگهداری و جلوگیری از ورود آب به سینه کـار تونل استفاده مینمایند.

سپرهای دوغابی
اساس کار این سپرها بر پایدارسـازی سـینه کـار تونـل بـا کمـک یـک سـیال تحـت فـشار (معمـو مخلـوط آب و بنتونیـت)

است.بنتونیت با خاصیت پستیسیته و تورمی خوب، تحت فشار کافی در زمین نفوذ کرده و با بهم چـسباندن ذرات، یـک یـه نفوذناپذیربوجود میآورد که موجب ایجاد فشار زم برای نگهداری میگردد. برای نگاهداشتن سینه کار و تخلیه مواد از دو لوله استفاده میشود که یکی از آنها دوغاب تازه را با فشار معین وارد محفظه حفاری نموده و پس از اشـباع آن، از آنجـا بـه سینــه کارمیفرستد. لوله دیگر مخلوط دوغاب و خاک را از محیط خارج مینماید. عمل انتقـال دوغـاب و مخلـوط بـا کمـک پمپهـای مخصوص انجام میشود. مخلوط خاک و دوغاب نیز، در خارج از تونل، در یک کارخانه جداسـازی، از هـم جـدا شـده و دوغـاب تصفیه شده،مجدداً استفاده میگردد. این سپرها، در سیلتهای آب دار و ماسه های ریزدانه ، بکار گرفته می شوند عموماًو گزینه برتر برای زمینهای ماسهای و زمینهای با مصالح خاکی درشت دانه میباشند. انواع مختلفی از این شـکل سـپر وجـود دارد کـه متداولترین آنها، سپر دوغابی و بعد از آن، سپر آبی (Hydro Shield) میباشد.

سپرهای توازنی با فشار زمین
این سپرها که بطور خصه EPB نامیده میشوند، در ژاپن ابداع و بکـار گرفتـه شـدهانـد و بـدلیل رانـدمان و عملکـرد خـوب خود،امروزه از پرطرفدارترین ماشینها میباشند. علت ابداع این ماشینها، وجـود نـواقص در ماشـینهای دوغـابی و محـدودیتها و هزینههای مربوطه بوده است. ماشینهای EPB، جمیع مزایای ماشینهای هوای فشرده و دوغابی را به نوعی در بر دارند.

سیستم کلی دستگاه به این ترتیب است که کله حفاری، کارکندن زمین را انجام داده و مواد پس از عبور از محفظههای مربوطه به داخل محفظه اختط (Muck Chamber) وارد میشوند که این اتاقک (واقع در پشت کله حفاری) از خاک کنده شده، پر میگردد و مواد حفر شده ، در مقابل فشار زمین ، عکسالعمل نشان داده و مانع از ریزش آن میشوند. پس از پرشـدن اتاقـک ،

پنجمین کنفرانس تونل ایران

خاک موجود توسط نقاله مارپیچی (Screw Conveyor) ، بطور کنترل شدهای ، هماهنگ با میزان پیشروی ماشین ، تخلیـه میگردد.

زمین مناسب برای استفاده از EPB در حالت کلی شامل، خاک رسی ، سیلتی و ماسهای است که ریزدانه بوده و نفوذپـذیری و اصطکاک داخلی کمی دارند. امروزه با بکارگیری سیستم تزریق فوم (Foam) در جلوی کلـه حفـاری، در نقالـه مـارپیچی و در محفظه اختط ، شرایط زمین و مواد حفر شده به نحو مطلوبی بهینه شده و موارد کاربرد این ماشینها ، گستردهتر شدهاند.

سپرهای ترکیبی
امروزه برای آمادگی در برابر تغییرات زمین، ترکیبی از سپرهای مختلف ابداع شده و استفاده میشوند که قابلیت تغییر کاربرد و عکسالعمل برحسب شرایط زمین را دارا هستند.ترکیب و طراحی کلـی ایـن سـپرها، در مـوارد و کاربردهـای مختلـف تفـاوتی نمیکند و به نحوی طراحی شدهاند که قابلیت تبدیل و کارکرد در شکل انواع متفاوت سپر را دارا میباشند.

.3-3 انتخاب نوع سپر با کمک مشخصات و دانهبندی خاک مسیر

جهت انتخاب سپر مناسب برای پروژهای با شرایط زمین شناسی معین میتوان از روشهای مختلفی اسـتفاده نمـود کـه یکـی از آنها، انتخاب ماشین بر اساس منحنی دانهبندی مصالح و خاک مـیباشـد.در ایـن روش ، منحنیهـای دانـهبنـدی خـاک بـرای قسمتهای مختلف در طول مسیر ، ترسیم شده و بر روی یک نمودار واحد برده میشوند. حال این محدوده دانهبنـدی خـاک بـا محدوده کاری ارائه شده برای سپرها، مقایسه شده و هر کدام که تطابق بیشتری داشت، انتخاب میگردد. زم به ذکر است که این گزینش، کلی بوده و تحت تاثیر پارامترهای دیگری از قبیل درصد روانی پایین، نفوذپذیری، پارامترهـای فنـی و اقتـصادی، سرعت مورد نیاز حفاری و سایر مشخصات عملیاتی میتواند تغییر نماید.

در این پروژه نیز، این روش بکار گرفته شده که نتایج آن در شکلهای 2 تـا 5 مـنعکس شـده اسـت. در ایـن شـکلها، محـدوده
ABCD، نماینده دانهبندی مصالح موجود در مسیر بین دو قوس تونل خلیج فارس و محدوده ABED ، مربوط بـه محـدوده دانهبندی مصالح موجود در شیبهای مسیر تونل میباشد. همانگونه که محظه میشود ، سپرهای دوغابی در خاک حـاوی ی ریز و متوسط، در صورت داشتن SPT<15 (در این پروژه بطور متوسط 35 است) و سـپرهای EPB در بـین دو منحنـی 1 و 2، در صورتی که نفوذپذیری (K) کمتر از 10-3 سانتیمتر بر ثانیه باشد (در این پروژه بـین 10-7 تـا 10-3 اسـت) بـا رانـدمان مناسب بکار گرفته شدهاند. بهرحال نتیجه بررسیهای بعمل آمده با کمک این روش در جدول 3 خصـه شـده و همـانطور کـه مشاهده میشود، سپر EPB برای حفاری در پروژه تونل خلیجفارس، مناسب بنظر میرسد.

جدول .3 نتایج انتخاب سپر براساس منحنی دانه بندی خاک

نوع سپر سپر دوغابی سپر آبی سپر توازنی با فشار زمین
مسیر

شیبها امکان استفاده دارد امکان استفاده دارد مناسب
بین دو قوس نامناسب نامناسب مناسب

انتخاب روش حفاری و بهینه سازی …

شکل .2 محدوده کاری ماشینهای زمین نرم نسبت به منحنی دانه بندی خاک [Bickel, 1996]

شکل .3 محدوده کاری ماشینهای سپر آبی با توجه به منحنی دانه بندی خاک [Maidl, 1995]

شکل .4 محدوده کاری ماشینهای سپر دوغابی با توجه به منحنی دانه بندی خاک [Maidl, 1995]

پنجمین کنفرانس تونل ایران

شکل .5 محدوده کاری ماشینهای سپر توازنی با فشار زمین با توجه به منحنی دانه بندی خاک [Maidl, 1995]

.4-3 انتخاب براساس وزن واحد حجم خاک درطول مسیر

روش تقریبی دیگری که برای انتخاب سپر مناسب وجود دارد، روش انتخاب سپر براساس وزن مخصوص مواد و خاک در طـول مسیر میباشد؛ در این روش محدودههای مختلف به طریق زیر طبقهبندی میشوند : [Becker, 1995]
-1 سپر آبی : >1/30 وزن مخصوص 1/03 >
-2 سپر دوغابی : > 1/80 وزن مخصوص 1/30 >
-3 سپر : EPB وزن مخصوص 1/80 >
در پروژه تونل خلیجفارس، مقدار اندازهگیری شده وزن مخصوص، بطور متوسط 1/90 است که بـا سـپر EPB تطـابق خـوبی دارد.

.5 -3 مقایسه با پروژههای مشابه در دیگر نقاط جهان

جدول 4، شامل تعدادی از پروژههای تونلسازی میباشد که در آنها از سپر EPB استفاده شده و زمینشناسی مسیر این تونلهـا نیز آمده است. شرایط کلی زمینشناسی پروژههایی که سیاه تایپ شدهاند با پروژه تونل خلیجفارس تشابه زیـادی داشـته و لـذا انتخاب ماشین سپر EPB برای این پروژه را تایید میکند.

. 6-3 انتخاب نهایی

با توجه به محدوده کاربرد انواع سپرها و مزایا و معایب آنها و نیز روشهای انتخاب سپر براساس مشخـصات ژئـوتکنیکی مـسیر، استفاده از سپر توازنی با فشار زمین (EPB) برای این پروژه توصیه شده است.

این انتخاب با توجه به موارد مشابه کاربرد این ماشینها در سایر نقاط جهان و تماسهایی که با کارشناسان کارخانههای NFM، Lovat و Herrenknecht گرفته شده ، مناسب بنظر میرسد و از جهات مختلف ، امکان استفاده از این نوع ماشـینها مـورد تایید قرار گرفته است. البته نکاتی در رابطه با استفاده از ماشینهای EPB وجود دارد که باید به آن توجه نمود. این نکـات بـه شرح زیر میباشد:

الف – ماشینهای EPB در زمینه حداکثر مقدار فشار فعال در سینه کار ماشین دارای محدودیت بوده و تا بحال به حدود 5 بار فشار محدود بودهاند که این رقم امکان استفاده از آنها را در پروژه خلیجفارس ممکن میکند. البته باید در نظـر داشـت کـه بـا تعیین مسیر عبور تونل از عمق 50 متری با توجه به جزر و مد در منطقه خلیجفارس که مقدار قابل توجهی نیز

انتخاب روش حفاری و بهینه سازی …

جدول .4 اسامی و شرایط زمین شناسی پروژههای کارشده با سپر EPB

شرایط زمینشناسی موقعیت قطر سپر (mm) نام پروژه

آبرفت شهری 4300 Khai-iam
ماسه، رس، شن شهری 4350 Buenos Aires
سنگ آهک شهری 5760 Copenhague
یخرفت،رس، رس ی دار، لنزهای ماسه و ی ، تخته سنگ شهری 5900 Toronto

رس، ی، ماسه ریز شهری 6090 Taipei
رس، ی شهری 6320 Shanghai Metro
ماسه، رس شهری 6460 Bankok
ماسه، رس شهری 6520 Izmir
رس، ی، شنهای ماسهای، شن و ماسههای مرطوب و غیر چسبنده شهری 6520 Valencia

آبرفت، رس شهری 6555 Singapore 1
ماسه سنگ ، گل سنگ شهری 6555 Singapore 2

رس شهری 7700 (Lille (VAL
ماسه، شن شهری 8010 Milan Passante

مارن زیر دریا 8500 Storebealt
مخلوط رس و شن، ماسه، رس شهری 9330 Madrid
ماسه، رس، آبرفت شهری 9380 Madrid metro
ی، آبرفت، یخرفت زیر رودخانه 9520 St. clair
ماسه یدار، رس پستیک، رس ماسهای، سنگ آهک، لنز ماسه و ی شهری 9710 Lisbon Metro
رس، ماسه درشت، شن زیر رودخانه 9755 Botlek
گنایس، مس، زمین آبرفتی شهری و زیررودخانه 11020 Lyon

بوده و همینطور قطر 12 متری تونل ، احتمال وجود 6/5 بار فشار در کف تونل نیز میبایـست در نظـر گرفتـه شـود و بـه ایـن ترتیب ، با استفاده از این ماشینها، می تواند با بروز اشکاتی در این زمینه برخورد نماید.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید